top of page

Boomverzorging

1.jpg
pieter2.jpg

Snoeien

 

Het snoeien van bomen is voor het welzijn van uw bomen op zich niet altijd nodig. Voor het welzijn van zijn eigenaar is het snoeien van bomen echter soms wel noodzakelijk (denk aan het tegenhouden van licht, te grote boom vlak bij het huis…). Daarom is het belangrijk een gulden middenweg te vinden tussen de noden van de eigenaar en het welzijn van de boom.

Voorbeelden snoeivormen: begeleidingssnoei voor jonge bomen, een uitlichtingssnoei voor ‘volwassen’ bomen, het knotten bij risicobomen en zo voort. Elke soort snoei heeft een specifiek doel.

Vellen

 

Heb je een boom die niet meer in goede conditie is? Een boom die een eventueel gevaar vormt indien hij zou vallen? Dan kan die boom misschien best geveld worden. Hoe complex dat werk er ook uitziet, elke boom kan op een veilige manier geveld worden, geef gewoon een seintje!

Pieter12.jpg

Stormschade

 

Heeft uw tuin schade geleden na de laatste storm? Is er een boom omgewaaid die zo snel mogelijk moet worden opgeruimd. Ook bij stormschade bent u bij mij aan het juiste adres.

Pieter13.jpg

Plaagbestrijding

 

In de natuur bestaat er een natuurlijk evenwicht: sterke bomen overleven en zwakke bomen verdwijnen. In het groen in stedelijk gebied zijn de omstandigheden echter totaal verschillend en is het behoud van elke boom belangrijk. Ziekten en plagen zoals de Eiken processie rups en de kastanjemineermot moeten dan ook zoveel mogelijk voorkomen worden. Indien een boom toch aangetast wordt moet dit onder controle gehouden worden op een ecologische manier (zoals het inzetten van lieveheersbeestjes tegen bladluizen).

Pieter16.jpg

VTA-analyse

 

Via een VTA-analyse of kunnen aan de hand van visuele controle interne gebreken ontdekt worden aan een boom (is er een ziekte aanwezig? Is er wortelschade?). Daarna wordt eventueel een diepgaand onderzoek gedaan door metingen te doen op de boom om er helemaal zeker van te zijn dat de boom al dan niet gezond is. Het gaat bij een VTA – analyse over de gezondheidstoestand van de boom op het moment van de analyse.

bottom of page